DISNEY PLUTO PARKINGS - aotu architecture sarl.DISNEY PLUTO PARKINGS - aotu architecture sarl.DISNEY PLUTO PARKINGS - aotu architecture sarl.DISNEY PLUTO PARKINGS - aotu architecture sarl.DISNEY PLUTO PARKINGS - aotu architecture sarl.

DISNEY PLUTO Parkings

DISNEY PLUTO PARKINGS - aotu architecture sarl.
info program Parking Garage
location Paris,FRANCE
developer Disney group
architect aotu architecture office
surface 7 200m2
budget -
schedule competition 2021

 

desc.

The design of the ground plan proposes to direct the VL entries at the lowest point of the project, unlike the exit flow and this to avoid crossings of flow as much as possible. The car park is organized in R + 2, with heights of 3m level to level. By remaining low, it fits into its context and remains barely visible from afar, especially from the park. The double ramp design, one dedicated to the uphill direction, the other to the downhill direction, favors the safety and comfort of users: motorists benefit from comfortable maneuvering dimensions and a very wide field of vision. Pedestrian exits are also clearly identifiable. We have worked on their signage by playing both on the theme of the project but also on the contrast so that all the paths, stairwells and other security elements are perfectly identifiable.