神龙置业,武汉. 中国

 

program mixed use.
location Wuhan, PR CHINA
developer AiJia Group
architect aotu architecture office ltd.
surface 300 000㎡
budget -
schedule 2010-2014

 

The Commercial center is located alongside the ShenLong Rd , it is a new heart for the surrounding residential development (Aijia and Wanke).
The Residential Buildings are shaping the shape of the garden that creates a very peaceful and attractive environment for its inhabitants.商业中心位于神龙大道一侧,以后将发展成此住宅区域的核心(爱佳和万科)
住宅的组合塑造了一个花园的形态,为居民创造出更有亲和力、吸引力的优良环境。 

The heights of the building are all different. It will decrease from building 2 to building 6 and rise up again from building 7 to 9. The Idea is to create a movement that will symbolize the moment of a dragon on the facade. It also let more sunshine enter in the heart of the project: the park and the kindergarten benefit from the maximum of sunlight.

各个建筑的高度均不相同。从2号楼起逐级下降至6号楼,再从7号楼起逐级上升至9号楼。意图在建筑的外立面上表达出一个龙跃于水的画面。这样也可以将更多的阳光引进小区的中心:使公园与幼儿园得到最多的日照。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This diagram shows the most important restriction we have to comply with in terms of distance between the buildings.
Distance between the building on a North South direction:
Distance = 24m + (H-24) X 0,3

此图表达了最重要的限制因素,即我们必须遵循建筑间距的规范要求。
相邻建筑的南北间距:
间距=24米+(建筑高度-24) X 0.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The project will be split into 3 different phases. The first phase represent a total of 108245m2 approx.
The Commercial surface is independent and can be constructed at any time without any consequences on the Residential area.

整个项目将被划分为三个阶段。一期将达到108245平方米的面积。
商业面积是相对独立的,它可以在任何时间开始动工,而不受住宅区域的影响。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The project is designed in a way that cars and pedestrian flux will not cross (except that the entrances of course). In that way the park is a very safe place for children and family without any risk of accident.

在此项目中,我们将人流和车流完全分开(除了入口处)。这样中心公园将会处于一个非常安全的区域,对小孩和老人来说不会发生任何交通事故。