戴尔厦门办公室

办公室 60000m²
2010年12月 完成

 

program BVS showroom and integration lab. 功能   办公室
location Xiamen, PRC 地点   中国-厦门
developer DELL China 开发商   DELL China
architect aotu architecture office ltd. 建筑设计   aotu建筑设计
surface 60 000m² 面积   60 000平方米
budget - 预算   -
schedule 2010 - completed 时间   2010年12月

 

DELL MISSION
Since the first Dell PC was introduced in 1986, Dell has continued to shape the industry by breaking new ground and pioneering critical developments in home, small business and enterprise computing. Dell’s research and development (R&D) efforts now span the globe, driven by some of the industry’s foremost product designers and engineers. At the core of Dell’s innovation approach, however, remains an unwavering commitment to deliver new and better solutions that directly address customer needs.We gather requirements directly through tens of thousands of customer interactions daily, organized events, social media venues and customer panels. Partnerships with a wide variety of key industry software, hardware and component suppliers give us a uniquely broad perspective on the computing landscape.

Many innovations begin in-house, led by a global team of top engineers, product designers and technical experts. Others begin as a team effort with Dell’s strategic partners. The mission is to deliver innovative and cost-effective solutions that meet today’s real-life customer challenges and work seamlessly in existing environments and with other products.

AROUND THE WORLD
Michael Dell founded our company in 1984 in Austin, Texas, with an unprecedented idea — by selling computer systems directly to customers, we could deliver the most effective computing solutions to meet their needs.Today Dell connects with more than 5.4 million customers every day — on the phone, in person, on Dell.com and, increasingly, through social networking sites.

Our 96,000 team members around the world are committed to making technology work harder for customers and communities.

We make technology more accessible to people and organizations around the world. We ship more than 110,000 systems every day to customers in 180 countries — that’s more than one every second.

 

 

 

 

Reception Floor

 

 

The reception is located on the 3rd floor on the west side of the building so that it can benefit from the best view.

From the lobby, the visitors can access directly to the GCC meeting room from which they can have a direct view toward the strategic GCC room.

The board room is designed with high-end materials (such as wood, leather etc) It is easily accessible from the reception and can host a total of 45 people. It also includes facilities such as sofa/discussion area and a small pantry.

All the colors selected in the design are based on the Dell interior design guildline. Materials were selected for their durability, environment friendly aspect and price competitiveness.

Dark carpet was chosen in the corridor to better resist to the flow of people.
On the other side, we used a lighter carpet next to the windows to reflect the maximum of natural light toward the inside of the building.

.

 

 

 

 

Utility Floor

 

 

We designed this floor according to Dell strict requirements in terms of program, surface and technique.

We managed to design this floor in an efficient way so we could provide an extra break room that was not originally required by Dell in the design spec. We thought it was important due to the potential amount of people using this floor.

In all the meeting and training rooms we paid a special attention to the colors we used and the level of acoustic comfort.

Some rooms can also be combined together by opening a large sliding partition.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Standard Floor

 

One of the main difficulties of this building is the 2 large posts located in the middle of each aisle (north, south, west and east.)

We decided to return the situation and take advantage of it to locate some program.

The pantry can therefore benefit the maximum of view and natural light.
In the open spaces, meeting rooms are strategically positioned in the center of the spaces.

Large meeting rooms and collaboration area are located in a box located between the pantry and the lobby/access area.

The open spaces were designed to fit the maximum of workstations. We paid attention to the design of each station so that none of them is on a uncomfortable position.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Standard Floor

 

One of the main difficulties of this building is the 2 large posts located in the middle of each aisle (north, south, west and east.)

We decided to return the situation and take advantage of it to locate some program.

The pantry can therefore benefit the maximum of view and natural light.
In the open spaces, meeting rooms are strategically positioned in the center of the spaces.

Large meeting rooms and collaboration area are located in a box located between the pantry and the lobby/access area.

The open spaces were designed to fit the maximum of workstations. We paid attention to the design of each station so that none of them is on a uncomfortable position.

.

.